Knjižni klub IZVORI
Trnjanska cesta 64
10000 Zagreb

flowerflowerflower

Trenutno se nalazite na
Knjiga

Dobro ili loše, Google ili strina

Marina Marija Hipp

Kategorija:  Popularna psihologija



Dobro ili loše, Google ili strina

Nakladnik:  IZVORI

Biblioteka:  -/-


Stranice:  288

Uvez:  Meki uvez

Format:  22 x 16 cm


Kataloški broj:  5520

ISBN:  978-953-203-364-9


Cijena:  14.70 €

Internet cijena:  13.23 €   


Ocjena nakladnika:  5.00

Ocjena korisnika:  5.00 ( ukupno glasova: 3 )


Broj pregleda knjige:  5959


Opis:
Ova knjiga nije roman s nekom radnjom i glavnim licima. Zapravo, glavno lice ste vi - čitatelj. Drukčija je to knjiga, knjiga samo po obliku, a po sadržaju čitav duhovni svemir. Možete je i čitati redom koji sami odaberete . Autorica vam je njome dala u ruke svjetiljku za osvjetljavanje životnoga puta. Jer ponekad se izgubimo, zalutamo ili jednostavno izgubimo snagu. U ovoj knjizi svatko će prepoznati djelić, i ne samo djelić, sebe. Naći nešto za jačanje duha i njegove istine. Ovo nije jedna od onih knjiga koje se samo pročitaju.
Ona se čita. Ona se iščitava. I živi s nama.
U njoj prebiva mudrost.
Ono što uvijek iznova obraduje srce, što nam otvori oči u divljenju, razveseli um – je originalnost. Kada prepoznamo, zapravo osjetimo da je nešto novo rođeno – nešto se rodi i u nama. I upravo taj efekt u čovjeku izaziva ova prekrasna knjiga: autorica mudro, a duhovito i s lakoćom govori o cijelom spektru života – odlukama, pravim i krivim, energiji i tome kako ona utječe na uspjeh ili izaziva neuspjeh, igrama našeg uma s nama... A sve kroz primjere praktične i životne. Riznica životnih situacija koje prepoznaješ jer si se ti ili netko koga voliš kad-tad našli u nekima od njih, napisane britko, zdravorazumski i inspirativno. Jer Marina ima sjajan intelekt i genijalan humor, pa je svaka pouka i poanta izrečena tako jasno, a nepretenciozno.
Vrijedi čuti ove priče, doživjeti poante. Ne samo zato što će zasigurno probuditi u čovjeku neko duboko znanje duše, nego će to učiniti kao što bi prijateljica koja te voli, na nekoj suosjećajnoj kavi. Da, takva je ova knjiga – topla, a duboka. Žanrovski elegantno šarena, stilski slatka i šarmantna, energetski čista i jaka. To je jedna od onih knjiga koju želiš imati negdje u svojoj blizini, da ti je kao tiho utočište podrške u koje uvijek možeš zaviriti kada trebaš zagrljaj ili poticaj.

U današnje vrijeme nije lako biti mudar, niti pronaći Mudrost, iako se čini baš suprotno. Nekad je, naime, sve bilo jednostavnije: znalo se tko je u selu mudri starac ili starica, obično neki ljudi kože izborane od iskustva i očiju dubokih poput svemira, što žive tamo na rubu mjesta, pa ih tragači za odgovorima posjećuju i pitaju za savjete i mišljenja. Oduvijek je tako bilo, u svim društvima i plemenskim zajednicama. Danas, pak, djeluje drugačije: kao da se mudrost nudi sa svake štange, prodaje na kile, sa svake trafike vrište naslovi o tome kako je postići, internet je pun predavanja, filmova, snimaka „mudrosti“. Istina, u eri informacija lakše je doznati činjenice, naučiti neko znanje, no ipak – je li to istinska mudrost? I kako iskren tragač može pronaći odgovore u tolikoj gužvi i buci – kao da iglu u plastu sijena traži.
E ova knjiga je ta igla. I to zato što je Marina istinski mudra. Ali nije ona mudra jer je obrazovana i načitana (iako je to hvale vrijedna vrlina, što se očituje u njezinoj pismenosti) nego je takva jer živi Srcem. Promatra. Preispituje se. Gleda zdravim razumom. Kritično prema sebi, pošteno prema svijetu. I zato je ova knjiga dragulj – jer je svjedočanstvo čovjeka koji je, bez svjesne namjere da to čini, većinu svog života bio „mudrac mjesta“. Netko kome su ljudi, kao magnetom privučeni, prilazili – da čuju što misli o nečemu, što će im reći. Njena mudrost je očaravajuća jer je praktična: ne lupeta ona o apstraktnim konceptima, pa tako do besvijesti. Ne: svaka njena duhovna i filozofska postavka je preispitana kroz prizmu mogućnosti življenja. I zbog toga je ova knjiga vrijedna – jer je stvarna. Zbog čega je čarobna.



Komentari:  (0)

Copyright © 1990 - 2008 Knjižni klub IZVORI.   Sva prava pridržana.
CSS Validation Service Markup Validation Service