Knjižni klub IZVORI
Trnjanska cesta 64
10000 Zagreb

flowerflowerflower

Trenutno se nalazite na
Knjiga

Iluzija o Bogu

Richard Dawkins

Kategorija:  Znanost



Iluzija o Bogu

Nakladnik:  IZVORI

Biblioteka:  Luč


Stranice:  368

Uvez:  tvrdi

Format:  24 x 15 cm


Kataloški broj:  5048

ISBN:  978-953-203-282-6


Cijena:  24.00 €

Internet cijena:  21.60 €   


Ocjena nakladnika:  5.00

Ocjena korisnika:  4.59 ( ukupno glasova: 22 )


Broj pregleda knjige:  24260


Opis:
Prvo hrvatsko izdanje knjige objavljene na izvorniku prošle jeseni i odonda ne prestaje zanimanje za nju. Ni jedna knjiga dosad nije s tolikom znanstvenom jasnoćom i logikom ukazala na besmislenost vjerovanja u vrhunaravnoga tvorca, no autor obrazlaže i kako i zašto su religije nastale te zašto se ta iluzija o Bogu održala na životu sve do danas.





Jedan od najpoznatijih svjetskih znanstvenika – a nakon ove knjige i najistaknutiji ateist – piše o iracionalnosti vjere u Boga i ozbiljnoj šteti koju su religije nanijele društvu. S neumoljivošću i razborom secira sve glavne dimenzije religije te logikom obrazlaže kako je postojanje vrhunskog bića tek vrhunska nevjerojatnost. Knjiga obiluje mnoštvom navoda, primjera, mišljenja brojnih ljudi u povijesti (na primjer osnivača protestantizma Martina Luthera: „Razum je najveći neprijatelj vjere“.)








O knjizi su rekli:
„Dawkins pogađa religijske vođe punom snagom kojom razum može vladati, razarajući njihove naknadne pokušaje dokazivanja postojanja Boga, njihove uobražene tvrdnje da je religija jedini temelj moralnosti te da su njihove svete knjige od riječi do riječi istina.“ (Philip Pullman, autor trilogije Njegove tamne tvari)





„Nakon što vam čitavog života govore kako je vrlina biti ispunjen vjerom i praznovjerjem, kakvo je silno osvježenje čuti ovaj zvuk trublje istine. Osjećaj je to izlaska na svježi zrak“. (Matt Ridley, autor knjiga Genom i Francis Crick )

„To je hrabra i važna knjiga. Je li previše nadati se da baciti vjersku zaslijepljenosti u ropotarnicu povijesti, kamo spada?“ (Desmond Morris, autor Golog majmuna).



Komentari:  (0)

Copyright © 1990 - 2008 Knjižni klub IZVORI.   Sva prava pridržana.
CSS Validation Service Markup Validation Service