Knjižni klub IZVORI
Trnjanska cesta 64
10000 Zagreb

flowerflowerflower

Trenutno se nalazite na
Knjiga

Čarolija stvarnosti

Richard Dawkins

Kategorija:  Znanost



Čarolija stvarnosti

Nakladnik:  IZVORI

Biblioteka:  Luč


Stranice:  270

Uvez:  Tvrdi uvez

Format:  19 x 25 cm


Kataloški broj:  5060

ISBN:  978-953-203-376-2


Cijena:  26.00 €

Internet cijena:  23.40 €   


Ocjena nakladnika:  5.00

Ocjena korisnika:  5.00 ( ukupno glasova: 8 )


Broj pregleda knjige:  29682


Opis:
Autor, evolucijski biolog i možda najpoznatiji promicatelj znanstvenog obrazovanja u svijetu, objavio je dosad više knjiga za odrasle (Sebični gen, Iluzija o Bogu i druge). Ovoga puta, sa svojim sjajnim objašnjenjima evolucije, građe tvari, uloge slučaja u životu, tumačenja čuda, on zabavlja i istodobno podučava čitatelje svih uzrasta, od 9 do 99 godina, manjeg ili većeg predznanja. U riječi i slici, ova knjiga nas vodi na dosad neviđen način kroz čudesno uzbudljivu predstavu zvanu stvarnost, a u kojoj smo i mi, gledatelji i ponosni glumci istodobno.



Želim vam pokazati da stvarni svijet ima svoju vlastitu čaroliju – one vrste koju sam nazvao poetskom čarolijom: ljepota koja nadahnjuje i koja je, štoviše, još čarobnija zato što je stvarna i zato što možemo razumjeti kako djeluje, kaže Dawkins. Nadnaravna bajanja, uspoređena s tom pravom ljepotom i čarolijom stvarnoga svijeta, izgledaju tako jadna i tričava. Čarolija stvarnosti nije ni nadnaravna ni obmanjivačka već – jednostavno – divna. Čudesna i stvarna. Predivna, jer je stvarna.

„Čuda, čarolije i mitovi – sve to može biti zabavno, i mi smo se zabavljali s njima kroz cijelu knjigu. Svi mi volimo dobru priču, i nadam se da ste uživali u mitovima kojima sam započinjao većinu poglavlja. Ali još se više nadam da ste u svakom poglavlju uživali u znanosti koja je došla nakon mitova. Nadam se da se slažete da istina ima čaroliju sama po sebi. Istina je čarobnija – u najboljem i u najuzbudljivijem smislu te riječi – negoli bilo kakav mit ili izmišljeni misterij ili čudo. Znanost posjeduje svoju vlastitu čaroliju: čaroliju stvarnosti.“



Komentari:  (0)

Copyright © 1990 - 2008 Knjižni klub IZVORI.   Sva prava pridržana.
CSS Validation Service Markup Validation Service