Knjižni klub IZVORI
Trnjanska cesta 64
10000 Zagreb

flowerflowerflower

Trenutno se nalazite na
Knjiga

Igračke slučaja
Kako slučajnosti vladaju našim životima

Leonard Mlodinow

Kategorija:  Znanost



Igračke slučaja

Nakladnik:  IZVORI

Biblioteka:  Luč


Stranice:  256

Uvez:  Tvrdi uvez

Format:  15 x 24 cm


Kataloški broj:  5057

ISBN:  978-953-203-393-9


Cijena:  20.50 €

Internet cijena:  18.45 €   


Ocjena nakladnika:  5.00

Ocjena korisnika:  -- ( ukupno glasova: 0 )


Broj pregleda knjige:  4789


Opis:
Koliko smo puta pomislili: „ma nije slučajno da mi se to dogodilo“. Ili pak obratno: “sve je to samo hir slučaja“. No koliko smo pritom u pravu? Ova će vam knjiga biti od bitne pomoći u postavljanju ispravne dijagnoze. Slučajni procesi u temelju su prirode, a neizbježni su i u svakidašnjem životu, no većina ih ljudi ne razumije ili ne prepoznaje.
Knjiga nosi podnaslov „Kako slučajnosti vladaju našim životima“ i s njim je već mnogo toga rečeno o sadržaju ove zanimljive i istodobno poučne knjige. Saznat ćemo i kako je teorija vjerojatnosti postala dio znanosti i kako je slučajnost sveprisutna, premda skrivena.
Naslov knjige Igračke slučaja može se odnositi na gibanja molekula dok lete prostorom i neprestano se sudaraju s ostalim molekulama. No to može biti metafora naših života, našeg puta od škole do karijere, od samačkog života do života u obitelji, od prve rupe u golfu do osamnaeste. Iznenadit ćemo se da se matematički alati kojima se služimo da bismo razumjeli gibanje molekula također mogu primijeniti za tumačenje svakidašnjih pojava. Ova knjiga namjerava objasniti ulogu slučaja u svijetu oko nas i pokazati kako ćemo prepoznati njegovo djelovanje na ljudsku sudbinu. Nadam se da ćete poslije ovog putovanja carstvom slučajnosti i vi, dragi čitatelji, početi gledati
na život drugim očima, s dubljim razumijevanjem svakidašnjice.



Komentari:  (0)

Copyright © 1990 - 2008 Knjižni klub IZVORI.   Sva prava pridržana.
CSS Validation Service Markup Validation Service