Knjižni klub IZVORI
Trnjanska cesta 64
10000 Zagreb

flowerflowerflower

Trenutno se nalazite na
Knjiga

Eva R.

Ana Ćosić

Kategorija:  Beletristika



Eva R.

Nakladnik:  IZVORI

Biblioteka:  -/-


Stranice:  296

Uvez:  Meki uvez

Format:  13 x 20 cm


Kataloški broj:  3831

ISBN:  978-953-203-366-3


Cijena:  14.00 €

Internet cijena:  12.60 €   


Ocjena nakladnika:  5.00

Ocjena korisnika:  -- ( ukupno glasova: 0 )


Broj pregleda knjige:  4270


Opis:
U romanu Eva R. bavi se vrlo običnom temom: djevojka, ni sama ne znajući zašto, ulazi u brak s jednim udovcem. Ulazi u obitelj koja se već sastoji od muža, njegove majke i sina iz prvog braka…

Ana Ćosić, posjeduje dar za zamjećivanje života takozvanih običnih „malih“ ljudi, ovih pokraj nas, i iz tih života stvara toplu priču.

Roman Ane Ćosić priča je neobična u svojoj običnosti, sveobuhvatna u svojoj posebnosti, tužna u svojoj radosnosti, mudra u svojoj lepršavosti

U romanu Eva R. bavi se vrlo običnom temom: djevojka, ni sama ne znajući zašto, ulazi u brak s jednim udovcem. Ulazi u obitelj koja se već sastoji od muža, njegove majke i sina iz prvog braka. U kući je Eva potpuno marginalizirana, svedena na predmet, bez ljubavi, bez djece. Shvaća da je pogriješila, ali ne može se odlučiti na rez.

Iz djetinjstva poneseš sa sobom želju da - kad odrasteš - preneseš nekome sebe. Kao kad pčela prenese pelud, da bi podarila plod odabranome cvijetu. No ako je odabir cvijeta pogrešan, ploda biti neće.

I Eva R. je u svome djevojaštvu krenula na pogrešan svadbeni let koji se pokazao kobnim. Zaplela se u paučinu ljudskih zala, kao i mnoge od pamtivijeka Eve, kao i mnoge koje prvi let tek čeka.

Hoće li Eva R. smoći snage i reći zlu da je zlo, okrenuti mu leđa i krenuti na novi let uz pomoć života koji joj je prilazio ususret? Za nju život je poezija, a poezija je život.



Komentari:  (0)

Copyright © 1990 - 2008 Knjižni klub IZVORI.   Sva prava pridržana.
CSS Validation Service Markup Validation Service