Knjižni klub IZVORI
Trnjanska cesta 64
10000 Zagreb

flowerflowerflower

Trenutno se nalazite na
Knjiga

Firentinska čarobnica

Salman Rushdie

Kategorija:  Beletristika



Firentinska čarobnica

Nakladnik:  IZVORI

Biblioteka:  -/-


Stranice:  340

Uvez:  tvrdi uvez

Format:  14,5 x 23 cm


Kataloški broj:  4029

ISBN:  978-953-203-365-6


Cijena:  25.00 €

Internet cijena:  22.50 €   


Ocjena nakladnika:  5.00

Ocjena korisnika:  5.00 ( ukupno glasova: 1 )


Broj pregleda knjige:  7970


Opis:
Novi roman britansko-indijskog majstora suvremene proze i jednog od najvećih živućih književnika nova je poslastica za sve ljubitelje lijepe književnosti. Firentinska čarobnica ima za vrijeme radnje paralelno Indiju i Italiju 16. stoljeća.

Firentinska čarobnica je priča koja povezuje, na uvijek čaroban rašdijevski način, dva svijeta koja jedva da znaju jedan za drugoga, a i ono što znaju više je začinjeno legendama negoli stvarnošću: Italiju i Indiju od prije pet stoljeća. Senzualni svijet Firence, njegovih moćnih kurtizana, praznovjerja i lomača, te hedonističku prijestolnicu Mogulskog carstva u kojoj se jedan veliki vladar svakodnevno muči s vjerskim pitanjima, željama i izdajama svojih sinova. A u svemu, i ponad svega, satkana priča o snazi ženske ljepote, o jednoj ženi koja nastoji upravljati svojom sudbinom u svijetu muške dominacije.



Salman Rushdie autor romana Djeca ponoći, Sram, Sotonski stihovi, Maurov posljednji uzdah, Harun i more priča, Klaun Shalimar. Dobitnik je nagrade Booker of Bookers za Djecu ponoći, najbolji roman u prvih 25 godina dodjeljivanja nagrade Booker. Dobitnik je i mnogih uglednik europskih književnih nagrada. Prevođen na više od 30 jezika.



Komentari:  (0)

Copyright © 1990 - 2008 Knjižni klub IZVORI.   Sva prava pridržana.
CSS Validation Service Markup Validation Service