Knjižni klub IZVORI
Trnjanska cesta 64
10000 Zagreb

flowerflowerflower

Trenutno se nalazite na
Knjiga

Velebni plan

Stephen W. Hawking, Leonard Mlodinow

Kategorija:  Znanost



Velebni plan

Nakladnik:  IZVORI

Biblioteka:  Luč


Stranice:  216

Uvez:  tvrdi

Format:  15 x 24 cm


Kataloški broj:  5059

ISBN:  978-953-203-359-5


Cijena:  24.00 €

Internet cijena:  21.60 €   


Ocjena nakladnika:  5.00

Ocjena korisnika:  -- ( ukupno glasova: 0 )


Broj pregleda knjige:  10282


Opis:
Knjiga trenutno nije dostupna

Više od dva desetljeća nakon Kratke povijesti vremena, jedan od najvećih umova današnjice iznova nas je iznenadio novom čudesnom knjigom. Zajedno s Leonardom Mlodinowom, Hawking nas ovoga puta još korak približava odgovorima na krajnja pitanja.

Zašto, umjesto ničega postoji nešto? Zašto su zakoni prirode tako fino podešeni da omoguće postojanje bića poput nas? Je li taj velebni plan izgradnje našeg svemira svjedočenje dobronamjernog stvoritelja – ili znanost može ponuditi i drukčije objašnjenje?

Potvrdi li se M-teorija, a ona je najbolje što smo dosad stvorili, bit će to ne kraj traganja za znanjem već novi početak. Na višoj razini spoznaje, koja je ponekad u opreci sa zdravim razumom. Ali zdrav razum se temelji na svakodnevnom iskustvu, a ne na svijetu što ga otkrismo zahvaljujući čudima tehnologije, spravama za gledanje u dubinu atoma i u prošlost svemira.

Koliko god nama nezamislivo velik, poznati je svemir možda tek kap u moru multiverzuma. Samo slučajni mjehurić u kvantnoj pjeni kozmičkog vrenja nebrojenih svemira. A ako to i zvuči kao znanstvena fantastika, ništa nije dalje od nje, ništa jače utemeljeno u našem cjelokupnom poznavanju kvantnih zakona koji vladaju svijetom.

Ova zapanjujuća, a kratka, knjiga ilustrirani je vodič kroz nova otkrića koja izazivaju naša ukorijenjena vjerovanja. Stoga nije samo poučna već i izazovna, kao rijetko koja svoje vrste.



Komentari:  (0)

Copyright © 1990 - 2008 Knjižni klub IZVORI.   Sva prava pridržana.
CSS Validation Service Markup Validation Service