Knjižni klub IZVORI
Trnjanska cesta 64
10000 Zagreb

flowerflowerflower

Trenutno se nalazite na
Knjiga

Pustolovine Arna i Điđija

Nada Mihelčić

Kategorija:  Dječje



Pustolovine Arna i Điđija

Nakladnik:  IZVORI

Biblioteka:  Plava ptica


Stranice:  140

Uvez:  tvrdi uvez

Format:  13 x 20 cm


Kataloški broj:  2022

ISBN:  978-953-203-356-4


Cijena:  14.00 €

Internet cijena:  12.60 €   


Ocjena nakladnika:  5.00

Ocjena korisnika:  5.00 ( ukupno glasova: 1 )


Broj pregleda knjige:  5710


Opis:
Ovo je predivna priča o jednom velikom prijateljstvu dječaka Arna i psa Điđija. I o svemu što im se događalo. Knjiga za djecu uzrasta od 7 do 13 godina, no i mnogi odrasli njome će biti ganuti.

Arno se s mamom preselio u drugi dio grada i u drugu školu, u kojoj još nije stekao prijatelje. Mama mu je kupila ribicu, doduše ne onu zlatnu koja ispunjava želje. No, ova mu je ribica dala dar koji je trajao samo jedan dan. To je bilo dovoljno da Arnu promijeni život: popričao je na ulici s jednim psom, dotad skitnicom bez gospodara. Da djeco, dobro ste pročitali: popričao je s njim.

I odveo ga kući…



Pustolovine Arna i Điđija najnovija je knjiga Nade Mihelčić, dobitnice sve 4 nagrade za dječju književnost („Grigor Vitez“, „Anto Gardaš“, „Mato Lovrak“ i „Mali princ“) za prethodnu knjigu Zeleni pas. Knjiga je i ilustrirana crno-bijelim crtežima naše ilustratorice Jasne Paunović, a priča priču o jednome dječaku, Arnu, koji je htio da mu mama kupi velikog i opasnog dobermana. Uostalom, pročitajte o tome ulomak iz knjige:

Želim opasnog dobermana – napokon je tiho protisnuo, a onda brzo dodao:

- Oni imaju kratku dlaku, mama, ni ne vidi se kad padne na tepih. Kao da je pala trepavica...

- Još nisam čula zašto nam treba velik i opasan pas – rekla je mama mirno, a gledala ga onim njezinim pogledom koji ga je upozoravao kako ne smije lagati, jer mu ona jasno vidi sve do dna duše. Malo je oklijevao, a onda joj je gotovo sve rekao. Ispričao joj je to o nogometu, ali je spomenuo i sva ona sitna zadirkivanja u ovoj novoj školi o kojima joj nikada nije govorio. Bilo je mnogo sitnica zbog kojih su mu se rugali, no sve se još pogoršalo kada su vidjeli kako ga mama prati u školu. Kada bi ga umjesto mame pratio doberman, nitko mu se ne bi usudio rugati...

No, umjesto dobermana, Arno je dobio igrom slučaja, Điđija, mješanca i skitnicu, i od tada počinje jedno veliko prijateljstvo dječaka i psa. I pustolovina koja je mogla završiti tužno, ali nije…



Komentari:  (0)

Copyright © 1990 - 2008 Knjižni klub IZVORI.   Sva prava pridržana.
CSS Validation Service Markup Validation Service