Knjižni klub IZVORI
Trnjanska cesta 64
10000 Zagreb

flowerflowerflower

Trenutno se nalazite na
Knjiga

Tobogan života

Ana Ćosić

Kategorija:  Proza



Tobogan života

Nakladnik:  IZVORI

Biblioteka:  Život


Stranice:  232

Uvez:  Meki

Format:  13 x 20 cm


Kataloški broj:  3829

ISBN:  978-953-203-347-2


Cijena:  14.00 €

Internet cijena:  12.60 €   


Ocjena nakladnika:  4.50

Ocjena korisnika:  -- ( ukupno glasova: 0 )


Broj pregleda knjige:  4201


Opis:
Sasvim obična, toliko česta ljudska sudbina. A svaka od njih jedan je roman. Poput ovoga. O ženi koja je dvadesetak godina provela u braku bez ljubavi, bez poštovanja, bez djece, u braku jalovom i besmislenom. Karikaturi.

No tobogan njenog života u posljednjem trenutku vinuo se prema novoj petlji kroz koju su zasjale zrake ljubavi i začuo se dječji smijeh. Umjesto starog prokletog, novi je život proklijao i u njoj.Marcijane Malitiću, kada ujutro otvoriš oči, baciš prvo pogled na sat na svom noćnom ormariću, razbudiš se i spustiš noge u uredno složene papuče, mene više

neće biti. Ti sigurno dosta dugo nećeš ni primijetiti da nisam nazočna. To me ne čudi. Pratit ćeš zvukove i glasove s ulice, vijesti na radiju, djeliće tvog mogućeg jutarnjeg sna za koji sam se uvijek pitala kakav je. Jer san bi trebao biti nastavak, imitacija ili nadomjestak stvarnog života. Kod mene se san pretvarao u noćnu moru…

Tako počinje roman Tobogan života, roman o ženi koja je dvadesetak godina provela u braku bez ljubavi, bez poštovanja, bez djece, u braku jalovom i besmislenom. Karikaturi. No tobogan njenog života u posljednjem trenutku vinuo se prema novoj petlji kroz koju su zasjale zrake ljubavi i začuo se dječji smijeh. Umjesto starog prokletog, novi je život proklijao i u njoj.



Ana Ćosić rođena je Osječanka koja nakon pedagoške akademije izvanredno studira na Filozofskom fakultetu u Zagrebu – hrvatski jezik i književnost te poljski jezik i književnost. Počinje objavljivati pjesme i pripovijetke u dječjem listu Smib, a zatim u časopisu za književnost za književnost i kulturu Senj pripovijetke, pjesme, putopise, oglede. Člana je društva za književnost Senj. U Književnoj Rijeci Društva hrvatskih književnika, Ogranak u Rijeci, izlaze joj pjesme pod naslovom Ometanje zbilje, te poema Kada se osvrnem unazad. Na Trećem programu hrvatskoga radija u emisiji Hrvatska proza godinama se interpretiraju njene priče.



Komentari:  (0)

Copyright © 1990 - 2008 Knjižni klub IZVORI.   Sva prava pridržana.
CSS Validation Service Markup Validation Service