Knjižni klub IZVORI
Trnjanska cesta 64
10000 Zagreb

flowerflowerflower

Trenutno se nalazite na
Knjiga

Mala zvijezda

Lorens Karača

Kategorija:  Dječje



Mala zvijezda

Nakladnik:  IZVORI

Biblioteka:  -/-


Stranice:  200

Uvez:  tvrdi

Format:  13 x 20 cm


Kataloški broj:  2018

ISBN:  953-203-266-5


Cijena:  15.00 €

Internet cijena:  13.50 €   


Ocjena nakladnika:  3.00

Ocjena korisnika:  4.00 ( ukupno glasova: 2 )


Broj pregleda knjige:  4444


Opis:
Mjesto radnje ovog romana iz znanstvene fantastike je naš planet Zemlja, dok vremenske odrednice autor ne navodi. O, nije to Zemlja kakvu danas poznajemo, već otužna slika tmurnog, mračnog, hladnog planeta, uništene flore i faune, beživotnog oceana…

U takvom ambijentu, jedne ledene zimske noći Lesandor Thalen, radnik klase C, razmišlja o samoubojstvu, nezadovoljan strahovladom Visokog vijeća, koje beskrupulozno i u ime okrutne ideologije vrši genocide na osvojenim planetima, ali i na svom vlastitom. Poslušnost stanovnika osiguravaju im Nadareni, telepati koji stalno nadzoru misli svih ljudi, te brzo eliminiraju pojedince koji gaje zabranjene osjećaje i misli.

Lesandor naum prekida posjet djevojčice, crvene i tople izvanzemaljke po imenu Arin. Iako je svaki kontakt s tuđincima strog zabranjen, Lesandor se ipak upušta u razgovor s njom i objašnjava joj kako izgleda život na Zemlji.


Arin je zgranuta onome što čuje od Lesandora i želi doznati još više, a pri tom ne pripovijeda puno o sebi. Zaplet počinje nakon što Arininu nazočnost otkriva Ralissan Nolder, vrhovna telepatkinja, koja odmah kreće u lov na uljeza. Arin uspijeva pobjeći, no vojnici hvataju i privode Lesandora.


Ralissan dobiva zadatak ispitati ga i doznati što više o nepoželjnom posjetitelju i potom ga ubiti. Tijekom čitanja misli otkriva se njihova veza iz djetinjstva i susret koji je obilježio Nolderin život. Stoga ga ona ne želi ubiti već mu pomoći i pobjeći s njim. U tome im pomaže Arin. I tada počinje njihova pustolovina i pokušaji da promijene svijet…



Komentari:  (0)

Copyright © 1990 - 2008 Knjižni klub IZVORI.   Sva prava pridržana.
CSS Validation Service Markup Validation Service