Knjižni klub IZVORI
Trnjanska cesta 64
10000 Zagreb

flowerflowerflower

Trenutno se nalazite na
Knjiga

Što je život?

Erwin Schrödinger

Kategorija:  ZnanostŠto je život?

Biblioteka:  Visovi znanosti


Stranice:  120

Uvez:  Tvrdi uvez

Format:  14,5 x 22,5 cm


Kataloški broj:  5056

ISBN:  978-953-7015-52-7


Cijena:  17.00 €

Internet cijena:  15.30 €   


Ocjena nakladnika:  5.00

Ocjena korisnika:  5.00 ( ukupno glasova: 1 )


Broj pregleda knjige:  6653


Opis:
Što je život? fizičara Erwina Schrödingera jedno je od najpoznatijih klasičnih znanstvenih djela dvadesetoga stoljeća. Knjiga je pisana za nestručnjake, nefizičare, pa ipak se pokazala kao važan poticaj pri rađanju znanstvene discipline koju danas zovemo molekularna biologija te pri otkrivanju strukture molekule koju danas zovemo DNK. Ovo djelo podnaslova „Fizičke značajke žive stanice“ tipičan je primjer kako interdisciplinarnim pristupom može pogled iz jedne znanosti otvoriti posve nove vidike u nekoj drugoj.„Ova je knjiga poput dragulja s mnogo faceta… može se pročitati za nekoliko sati, a neće se zaboraviti cijeloga života.“ Scientific American„Poput tolikih djela koja su silno utjecala na ljudsku misao, i ovo upućuje na zaključke koji, kad ih jednom shvatimo, nose prizvuk očite istine….. Baš to ističe trajnu važnost knjige za nas i danas. Nju jednostavno vrijedi čitati uvijek iznova!“ Roger Penrose

Erwin Schrödinger, (Beč 1887 – Beč 1961), bio je profesor fizike u Zürichu, Berlinu, Oxfordu, Grazu, Dublinu i Beču. Njegovi radovi na području valne mehanike (Schrödingerova jednadžba), relativističke kvantne teorije, teorije gravitacije i jedinstvene teorije polja utkani su u temeljima suvremene fizike. Za svoj doprinos u razvoju kvantne teorije dobio je, zajedno s Paulom Diracom, Nobelovi nagradu za fiziku godine 1933.

Molekularni biolozi James Watson i Francis Crick su se pri otkrivanju građe deoksiribonukleinskih kiselina (DNK) poslužili Schrödingerovim zamislima iz knjige Što je život? napisane 1944. godineKomentari:  (0)

Copyright © 1990 - 2008 Knjižni klub IZVORI.   Sva prava pridržana.
CSS Validation Service Markup Validation Service