Knjižni klub IZVORI
Trnjanska cesta 64
10000 Zagreb

flowerflowerflower

Trenutno se nalazite na
Knjiga

Rama II
Druga knjiga ciklusa RAMA

Arthur C. Clarke, Gentry Lee

Kategorija:  Znanstvena fantastikaRama II

Nakladnik:  IZVORI

Biblioteka:  ZF


Stranice:  510

Uvez:  Meki uvez

Format:  13 x 20 cm


Kataloški broj:  2210

ISBN:  978-953-203-357-1


Cijena:  21.50 €

Internet cijena:  19.35 €   


Ocjena nakladnika:  5.00

Ocjena korisnika:  -- ( ukupno glasova: 0 )


Broj pregleda knjige:  5892


Opis:
Nazvan Rama, 50-kilometarski šuplji valjak prošao je 2131. godine kroz Sunčev sustav, ne obraćajući pažnju na Zemlju i njene stanovnike.Članovi ekspedicija koji su ušli u Ramu nisu saznala mnogo o tom misterioznom artefaktu bez vidljivih putnika u njemu. Ne računajući robote. Uočili su da Ramanci, ma tko ili što oni bili, sve grade u tri primjerka. Zaključiše stoga da će vrlo vjerojatno za prvim posjetiteljem uslijediti još dva iste vrste.

Prolazila su desetljeća, no iz međuzvjezdanog svemira nikakve nove strane letjelice nisu više dolazile u Sunčevo susjedstvo. Sve do godine 2197. kad je otkriveno da prema unutrašnjim planetima ponovno hita jedan izvanzemaljski artefakt golemih dimenzija.

Na Ramu II upućena je istraživačka ekspedicija. Čovječanstvo se po drugi put suočilo s tajnom nepoznatih posjetitelja…Tetralogija o Rami neizostavno je štivo za svakoga tko misli dalje od Zemlje, Već prva knjiga, Sastanak s Ramom, donijela je autoru nagrade Hugo, Jupiter i Nebula, i njegov je zaštitni znak, uz 2001: Odiseja u svemiru. To su danas već klasična djela znanstvene fantastike, posebice kad je riječ o prvom kontaktu s nepoznatom civilizacijom, neusporedivo razvijenijom od ljudske.

Slijedi:

VRT RAME

RAZOTKRIVENI RAMAKomentari:  (0)

Copyright © 1990 - 2008 Knjižni klub IZVORI.   Sva prava pridržana.
CSS Validation Service Markup Validation Service