Knjižni klub IZVORI
Trnjanska cesta 64
10000 Zagreb

flowerflowerflower

Trenutno se nalazite na
Knjiga

Nazarbajev i stvaranje Kazahstana

Jonathan Atiken

Kategorija:  Biografija



Nazarbajev i stvaranje Kazahstana

Nakladnik:  IZVORI

Biblioteka:  -/-


Stranice:  312

Uvez:  Tvrdi uvez

Format:  15 x 24 cm


Kataloški broj:  3112

ISBN:  978-953-203-363-2


Cijena:  20.00 €

Internet cijena:  18.00 €   


Ocjena nakladnika:  5.00

Ocjena korisnika:  -- ( ukupno glasova: 0 )


Broj pregleda knjige:  4792


Opis:
Jedna od najzanimljivijih i najnevjerojatnijih političkih biografija današnjice. Od siromašnog nomadskog djeteta do člana sovjetskog Politbiroa bliskog Gorbačovu i kasnije Jeljcinu, te do razdoblja u kojem kao predsjednik vodi izgradnju naftom bogatog Kazahstana, priča o Nazarbajevu povijesno je putovanje kroz posljednje godine SSSR-a i prve godine samostalnog Kazahstana. Život Nursultana Nazarbajeva, već nekoliko desetljeća predsjednika jedne od najbogatijih i strateški najvažnijih zemalja svijeta, nepredvidivo je i dramatično povijesno putovanje.

Do 1991. godine Kazahstan nije bio samostalna država već republika u sklopu SSSR-a. Ta golema veličanstvena zemlja, veća od cijele Zapadne Europe, stoljećima je bila meta surovih osvajača iz susjedstva, Rusa i Kineza. Nazarbajev, mladi kazaški nacionalist u početku svoje karijere bio je buntovni funkcionar Komunističke partije koji je, zahvaljujući svojoj otvorenosti, napredovao do Politbiroa u vrijeme Mihaila Gorbačova, a zatim do partnerstva s Borisom Jeljcinom.

Temeljeći svoju knjigu na brojnim intervjuima s glavnim sudionicima toga doba, Aitken otkriva novu uzbudljivu priču o raspadu Sovjetskog Saveza u kojem je Nazarbajev odigrao ključnu ulogu.

U ovoj ćete knjizi pronaći jednako uzbudljiv prikaz o tome kako je Nazarbajev proveo nuklearno razoružavanje zemlje, koja je posjedovala četvrti po veličini arsenal nuklearnog oružja na svijetu, te i zašto Kazahstan ima najuspješniju trgovinu od svih zemalja Srednje Azije koje su bile pod sovjetskom vlašću.

Aitkenova biografija Nazarbajeva živopisni je prikaz i glavnog lika i njegove zemlje. U njoj su zabilježene i Nazarbajevljeve pogreške kao i njegovi uspjesi. To je priča koju Zapad još nije čuo. Knjiga Nazarbajev i stvaranje Kazahstana u kojoj se isprepliću politički, osobni i povijesni događaji napeta je i uzbudljiva priča o jednoj od najsjajnijih i najodvažnijih odiseja modernih vremena.

Autor JONATHAN AITKEN, bivši zastupnik u Parlamentu i ministar britanske vlade, napisao je dvanaest knjiga, uključujući i biografiju predsjednika Richarda Nixona za koju je dobio nagradu. Njegova najnovija djela su Ponos i krivokletstvo; Zobena kašica i strast; Charles W Colson: Život iskupljenja; Junaci i suvremenici te John Newton: Od nemilosti do Božje milosti.



Komentari:  (0)

Copyright © 1990 - 2008 Knjižni klub IZVORI.   Sva prava pridržana.
CSS Validation Service Markup Validation Service