Knjižni klub IZVORI
Trnjanska cesta 64
10000 Zagreb

flowerflowerflower

Trenutno se nalazite na
Knjiga

Vitamini za dušu

Norbert Lechleitner

Kategorija:  Duhovnost



Vitamini za dušu

Nakladnik:  IZVORI

Biblioteka:  -/-


Stranice:  156

Uvez:  tvrdi

Format:  10 x 13 cm


Kataloški broj:  5517

ISBN:  978-953-203-354-0


Cijena:  17.00 €

Internet cijena:  15.30 €   


Ocjena nakladnika:  5.00

Ocjena korisnika:  5.00 ( ukupno glasova: 1 )


Broj pregleda knjige:  4874


Opis:
Doista pravi „vitamini za dušu“, stare priče, zabavne anegdote, mudre pouke, stotinu njih koje će vaš dan učiniti ljepšim, jer ćete u njima naći uvijek poneko zrnce dubokoumne istine za koju ćete reći: pa da, to je tako.

Knjiga kao stvorena ne samo za vas, već i kao dar svakome tko vam je dovoljno drag da mu poklonite jednu knjigu. Ova je za svakoga.

Istinska ljepota dolazi iznutra. To je neprolazna ljudska mudrost. Kako bi bilo da povjerujemo upravo u tu drevnu mudrost, umjesto u reklamne slogane koji nam nude sredstva za uljepšavanje vanjštine, pa da poradimo na svojoj unutrašnjoj ljepoti? Da umjesto što se brinemo samo za tijelo malo poradimo i na duši?

U tome bi vam mogle pomoći priče mudrosnice sabrane u ovoj knjizi. To su vitamini koji će vašu dušu osvježiti, podići, ojačati i osloboditi. Njihova je djelotvornost empirijski dokazana kroz stoljeća.

Ove priče mudrosnice potječu iz predbudističkog razdoblja Indije, iz stare Kine i Japana, te zemalja ranog islama i židovstva. Putovale su preko starih kultura i kroz naš Srednji vijek i uvijek se nanovo i pomalo drukčije prepričavale kao poučni govori, parabole, usporedbe ili basne, kao japanski zen-koani, ili su se spominjale u spisima kršćanskih pustinjaka, čak i u pošalicama i anegdotama. Konstrukcija se mijenjala, no vitamini, važni za život, su ostajali. Oni pozitivno djeluju na tijelo i duh, razveseljavaju nas i time automatski ozdravljuju čovjeka u cjelini, a ne samo njegovo tijelo.

U ovoj sam knjizi nanovo prepričao i prilagodio mudrosnice i prilagodio ih našem vremenu. Svaka mudrosnica ima svoju poruku i posebno djelovanje, neke potiču na razmišljanje, druge potiču emocije, treće stimuliraju mišiće koje koristimo kad se smijemo (i pritom možda pokrivaju i kakvo metafizičko pitanje), mnoge nas bodre, a svaka za sebe pravi je lijek za dušu.

Ugodite ovim mudrosnicama svojoj duši i osvježite je, pa će se dan doimati odmah vedrijim.

U slučaju mogućih rizika i nuspojava posavjetujte se sa svojim partnerom, svećenikom ili terapeutom.



Komentari:  (0)

Copyright © 1990 - 2008 Knjižni klub IZVORI.   Sva prava pridržana.
CSS Validation Service Markup Validation Service