Knjižni klub IZVORI
Trnjanska cesta 64
10000 Zagreb

flowerflowerflower

Trenutno se nalazite na
Knjiga

Posljednji teorem

Arthur C. Clarke, Frederik Pohl

Kategorija:  Znanstvena fantastikaPosljednji teorem

Nakladnik:  IZVORI

Biblioteka:  ZF


Stranice:  272

Uvez:  tvrdi

Format:  15 x 24 cm


Kataloški broj:  2205

ISBN:  978-953-203-331-1


Cijena:  22.00 kn

Internet cijena:  19.80 kn   


Ocjena nakladnika:  5.00

Ocjena korisnika:  5.00 ( ukupno glasova: 1 )


Broj pregleda knjige:  6116


Opis:
Trideset svjetlosnih godina od nas, nevidljivi za ljudske oči, Veliki Galakti pretražuju nebo u potrazi za inteligentnim životom. Njihova zadaća: iskorijeniti svaku tehnološki naprednu vrstu koja bi mogla zaprijetiti njihovoj dominaciji u svemiru…

Završni roman velikog barda znanstvene fantastike, nedavno preminulog Arthura Clarkea (1917-2008), i Frederika Pohla, također velike zvijezde SF galaktike.

Nakon što je bio detektiran prvi bljesak eksplozije nuklearnog oružja na jednom malom plavom planetu, velika međuzvjezdana flota podaničkih svemirskih rasa dobiva od Velikih Galakta naredbu da uništi ratoborna bića na tom planetu.

Istodobno, na otoku Šri Lanki, jedan mladi student astronomije, Ranjit Subramanian, opsjednut je matematičkim teoremom od prije tri stotine godina…

Istodobno, tri supersile, SAD, Kina i Europa, nadmeću se za primat u svijetu. A kad do Zemlje stigne prvi izvanzemaljski brod, Ranjit se nađe u situaciji da spašava ne samo živote svoje obitelji već i cijelog čovječanstva…SIR ARTHUR C. CLARKE i FREDERIK POHL dobitnici su brojnih nagrada za svoja djela. Obojica su proglašena „Majstorima znan-fana“ i obojica su surađivala sa brojnim drugim piscima tijekom godina. Međutim, nikada do ovog romana nisu zajedno bili surađivali na nekom djelu.Komentari:  (0)

Copyright © 1990 - 2008 Knjižni klub IZVORI.   Sva prava pridržana.
CSS Validation Service Markup Validation Service