Knjižni klub IZVORI
Trnjanska cesta 64
10000 Zagreb

flowerflowerflower

Trenutno se nalazite na
Knjiga

Tko smo mi
Izazovi nacionalnom identitetu Sjedinjenih Američkih Država

Samuel P. Huntington

Kategorija:  Geopolitika



Tko smo mi

Nakladnik:  IZVORI

Biblioteka:  Izvori sutrašnjice


Stranice:  391

Uvez:  tvrdi

Format:  24 x 15 cm


Kataloški broj:  3225

ISBN:  978-953-203-272-7


Cijena:  20.00 €

Internet cijena:  18.00 €   


Ocjena nakladnika:  5.00

Ocjena korisnika:  4.67 ( ukupno glasova: 3 )


Broj pregleda knjige:  4640


Opis:
U ranijoj knjizi Sukob civilizacija i preustroj svjetskog poretka, profesor s Harvarda Samuel Huntington izazvao je mnoge duhove diljem svijeta. Događaji posljednjih godina pokazali su svu ozbiljnost njegove teze da su «civilizacije» nadomjestile ideologije na novim tektonskim linijama međunarodne politike. Slagali se mi s Huntingtonom ili ne, jedno je sigurno: treba ga čitati. Jer on je jedan od onih polarizacijskih filtara kroz koji neki utjecaji krugovi vide svijet.

Ovo novo Huntingtonovo djelo već događaji potvrđuju: Na tisuću kilometara američko-meksičke granici postavljaju se ograde i barikade. A tema ove knjige je s tim u svezi: Sjedinjene Države su pred velikim izazovom. Ljudi drukčijeg nacionalnog identiteta navaljuju na američka vrata. Rastače li se, pita se Huntington, ona stara protestantska kultura prvih doseljenika koji su svojom radnom etikom, vjerom i engleskim jezikom utemeljili «Ameriku»? Pitanje je zapravo svih pitanja: Tko smo mi, Amerikanci? A budući da je riječ o sada jedinoj svjetskoj velesili, pitanje američkog nacionalnog identiteta važno je za cijeli svijet.

Knjiga, koja je izazvala brojne reakcije, sjajno je putovanje kroz američku povijest i vrelo podataka za socio-politološke studije.



Komentari:  (0)

Copyright © 1990 - 2008 Knjižni klub IZVORI.   Sva prava pridržana.
CSS Validation Service Markup Validation Service