Knjižni klub IZVORI
Trnjanska cesta 64
10000 Zagreb

flowerflowerflower

Trenutno se nalazite na
Knjiga

Varanje vremena

Nataša Govedić

Kategorija:  EsejistikaVaranje vremena

Biblioteka:  -/-


Stranice:  370

Uvez:  tvrdi

Format:  15 x 24 cm


Kataloški broj:  87

ISBN:  953-7015-00-9


Cijena:  22.00 €

Internet cijena:  19.80 €   


Ocjena nakladnika:  4.50

Ocjena korisnika:  3.50 ( ukupno glasova: 2 )


Broj pregleda knjige:  4447


Opis:
Knjiga Varanje vremena nastala je iz autoričinog desetgodišnjeg istraživačkog bavljenja književnim, kazališnim i filmskim verzijama Machbeta i Oluje. Dva glavna „junaka“ u ovoj knjizi su Shakespeare i Ciceron, svaki zbog drugog, ali istovremeno i istog, razloga: i za Cicerona i za Shakespearea jezik je akcija; onome prvome akciju govornog čina jamči sudnica i politička tribina, onome drugome pak jamči kazalište.

Autoričin intiman odnos prema vremenu je u prvome redu varljiv:

prisluškivanje Ciceronovog i Shakeseareovog glasa stavlja je u nekoliko različitih povijesnih konteksta, diskontinuitetnih, ali ipak dostupnih s praga XXI. stoljeća. Čini se kao da se bavi semantičkom istovremenošću značenja. Knjiga ima 14 poglavlja:

Varanje vremena je izvorna interdisciplinarna knjiga. Citirajući, po istraživačkoj srodnosti kolegu, Giuseppea Mazottu, “Slobodni smo u onoj mjeri u kojoj sebe izmišljamo”, autorica dodaje: “Nadam se da sam izmislila disciplinu koje nema, a s njom i čitatelje, možda i buduće teorijske sugovornike, koji će mi se odazvati”.Komentari:  (0)

Copyright © 1990 - 2008 Knjižni klub IZVORI.   Sva prava pridržana.
CSS Validation Service Markup Validation Service